Pressemeddelse - Endnu en stor bydelsrenovering på vej i Nørresundby

Tilføjet 18.12.2014

Beboerne i Engparken i Nørresundby stemte på et møde, onsdag den 16. december, ja til en omfattende renoveringsplan for området. Dermed sætter Sundby-Hvorup Boligselskab sig endnu engang i spidsen for et løft af et stort boligområde. Engparken, der ligger i Nr. Uttrup, består af 555 boliger.

De klassiske røde blokke har siden midten af halvtredserne dannet rammen om et velfungerende boligområde med centralt beliggende og billige lejeboliger. I dag er området imidlertid slidt, og beboerne er plaget af et dårligt indeklima på grund af utidssvarende isolering.

Beboernes beslutning kommer i forlængelse af et omfattende 360 graders eftersyn, som Sundby-Hvorup Boligselskab har gennemført i alle boligselskabets afdelinger. Direktør Jens Erik Grøn fra Sundby-Hvorup Boligselskab forklarer:

– Vi har haft eksterne specialister til at tage temperaturen i alle vores boligafdelinger. Heriblandt Engparken. Hvordan står det til med de fysiske rammer, og hvor tilfredse er vores beboere med at bo i Sundby-Hvorup Boligselskab? På den måde har vi fået et værdifuldt redskab, når vi sammen med beboerne skal prioritere, hvordan vi fremover skal forbedre boligerne.

Beboerne har på workshops og møder bidraget med deres erfaringer, oplevelser og ønsker til deres boliger. Og i Engparken har dette arbejde ført til en helhedsplan, som støttes af Landsbyggefonden:

– Renoveringsprojektet i Engparken har et budget på 240 mio. kroner. En størrelse, som den enkelte boligafdeling og dermed beboerne ikke alene kan finansiere. Derfor har det været vores opgave at få Landsbyggefondens støtte til projektet, siger Jens Erik Grøn.

 

Nye facader og blokke med elevatorer

Alle boliger i Engparken får nye facader. Stadig med røde sten, så den oprindelige arkitektur bibeholdes. Til gengæld vil indeklimaet blive væsentligt forbedret og energiforbruget falde. Alle lejligheder får desuden nye, inddækkede altaner, der reelt vil fungere som et ekstra rum i boligen.

135 lejligheder bliver desuden totalrenoverede med nye køkkener og badeværelser, så de fremover er velegnede til beboere der har brug for en kørestol. Af samme grund bliver disse opgange også forsynet med elevatorer.

– Ved at sikre tilgængeligheden i en stor del af boligerne, sikrer vi samtidig at beboere kan blive i området – også som ældre. Dermed tilgodeser vi endnu et af de ønsker, som flere beboere har fremsat på de afholdte workshops, forklarer Jens Erik Grøn.

Den store renoveringsplan skydes allerede i gang i løbet af 2015, og det forventes, at de nyrenoverede boliger står klar i løbet af et par år.

 

>> Læs mere om renoveringsprojeket i Engparken, her

07 Nruttrup Abildgardsvej 21 57 42 64 023


« Gå tilbage