Pressemeddelelse - første spadestik i Engparken

Tilføjet 19.01.2016

Nyt, stort renoveringsprojekt i Nørresundby

Sundby-Hvorup Boligselskab, der netop har afsluttet den vellykkede renovering af 815 boliger i Løvvangen, indleder nu renoveringen af Engparken i Nr. Uttrup. hvor beboerne i de karakteristiske røde murstensblokke fra 50erne er plaget af kulde- og fugtproblemer.

Startskuddet til renoveringen af i alt 555 boliger i Engparken markeres med hele tre spadestik, fredag 22. januar kl. 12.

Ud for Abildgårdsvej 29 vil først borgmester Thomas Kastrup-Larsen, dernæst formand for organisationsbestyrelsen, Hans Bøyen Christensen, og endelig afdelingsbestyrelsesformand Ole Nielsen tage hver deres symbolske spadestik til renoveringen. Alle beboere og øvrige involverede i renoveringsprojektet er inviteret.

I Engparken udskifter Sundby-Hvorup Boligselskab facader, vinduer og altaner i alle blokke, og 135 boliger omdannes yderligere til såkaldte tilgængelighedsboliger.

– Det betyder, at vi får gennemrenoveret disse lejligheder, som får helt nye køkkener og badeværelser. Dermed skaber vi mulighed for, at vores ældre beboere kan blive i Engparken. Også selv om de skulle blive gangbesværede, siger direktør Jens Erik Grøn fra Sundby-Hvorup Boligselskab.

Det er beboerne selv, som gennem et såkaldt 360graders eftersyn har været med til at udpege de områder, hvor deres boliger har behov for en gennemgribende renovering.

– Boligafdelingen er generelt godt vedligeholdt, og beboerne har gennem årene været gode til at spare op til de løbende forbedringer. Men vi må erkende, at tiden nu er ved at løbe fra de mere end 60 år gamle boliger. Derfor har vi med opbakning fra beboerne udarbejdet denne helhedsplan, som vil sikre, at vi fremover kan tilbyde tidssvarende boliger med en central beliggenhed og fortsat til en fornuftig husleje, siger Jens Erik Grøn.

Renoveringsprojektet, der er støttet af Landsbyggefonden, og som har et budget på 265 mio. kr., vil præge bydelen i de kommende tre år.

Sundby-Hvorup Boligselskab har valgt at udbyde renoveringsopgaven i fagentrepriser og har dermed åbnet for at lokale og mindre håndværksvirksomheder kan byde på opgaven. Den model blev også brugt med succes på renoveringsprojektet i Løvvangen, som i perioden 2012-15 var Nordjyllands største byggeplads.

>> Læs mere om renoveringen her

07 Nruttrup Abildgardsvej 21 57 42 64 023


« Gå tilbage