Kunstværket i Engparken kommer tilbage

Tilføjet 29.05.2020

På endegavlen af blokken, på Gl. Kongevej 77 i Uttrup, har der siden september 1984 siddet et stort kunstværk af Aksel Lasen, som var grundlægger af firmaet Axella Keramik. Kunstværket er ca. 4,8 meter højt og ca. 3,5 meter bredt og består af 282 dele.

Det var i sin tid Clemmensen & Co der satte kunstværket op. Men i forbindelse med renoveringen af Engparken i Uttrup i 2016-2019 var man nødt til at tage kunstværket ned. Per Lehmann, som også var med til at sætte kunstværket op i 1984, fik til opgave at tage det ned igen i 2016, efter at det havde hængt på gavlen i 32 år.

Man ønskede at bevare kunstværket og tog det derfor nænsomt ned fra væggen. Man kunne desværre ikke helt få det uskadt ned, så der var enkelte af de 282 dele, der gik lidt i stykker. Kunstværket har siden været forsvarligt opbevaret indtil nu.

Under renoveringen blev der ophængt en stor banner, der fortalte hvem der arbejdede på stedet. I december 2016 blev der også taget et ikonisk billede, inden årets julefrokost for håndværkerne. På billedet var håndværkere, afdelingsbestyrelsen, organisationsbestyrelsen og alle de medarbejdere der var knyttet til renoveringsprojektet fra boligselskabet.

 

Holdfoto Engparken 

 

Man har flere gange talt om, hvordan kunstværket igen skulle komme til ære og værdighed, men man har aldrig været i tvivl om, at man ville have det samlet igen. Og efter mange overvejelser har man nu valgt, at det skal op igen på den nyrenoverede gavl.

Per Lehmann gik derfor i gang med at rense kunstværket og fik restaureret de dele, der var kommet til skade under nedtagningen. Selve solen i kunstværket er lavet af gyldent glas, og for at kunstværket skulle tage sig rigtigt flot ud, også i fremtiden, blev de tre ”brikker”, som var beskadiget her, sendt til en keramiker som reparerede brikkerne med rav og epoxy.

I denne uge er Per Lehmann gået i gang med at samle kunstværket igen. I første omgang blev det samlet på gulvet i garagen ved ejendomsmesterens kontor. I løbet af de kommende dage skal det igen op på væggen og hænge, og du kan løbende se den nye genmontering af kunstværket.

  

IMG 0262IMG 0263IMG 0265IMG 0267IMG 0270IMG 1333IMG 1334IMG 1335

        

 


« Gå tilbage