58 nye boliger på Gammel Kongevej i Nr. Uttrup

Tilføjet 11.04.2019

Rådmand Hans Henrik Henriksen og formand for Sundby-Hvorup Boligselskab, Hans Bøyen Christensen, tager første spadestik kl. 10.00, onsdag den 24. april til et nyt boligbyggeri – Enghaven – i Nr. Uttrup. Og boligselskabet er vært for en forfriskning på dagen til de naboer og andre nysgerrige, der vil se og høre mere om det nye byggeri.


Bbillede 1 
Illustration: Norconsult KAAI

– Det har fra begyndelsen været vores ambition, at Enghaven skulle tilbyde mindre og billige boliger i en ny, spændende arkitektur og med en central beliggenhed. Her skal være plads til både singler og par, og huslejen skal være så attraktiv, at alle har mulighed for at bo her tæt ved byens centrum, siger Hans Bøyen Christensen.

Det nye byggeri på Gammel Kongevej 15-39 bliver nabo til Sundby-Hvorup Boligselskabs afdeling Engparken, der netop er blevet renoveret for godt 265 mio. kroner. De klassiske rødstensblokke i Engparken repræsenterer på mange måde de samme dyder, som det nye byggeri Enghaven.
– De røde blokke er fra 50erne, også dengang byggede vi gode, gedigene boliger til en husleje, som helt almindelige mennesker kunne betale. Nu gentager historien sig, og vi er glade for, at Aalborg Kommune har været fremsynede og har skabt muligheden for, at der nu for første gang i mange år kan opføres nye almene boliger i Nr. Uttrup., siger Hans Bøyen Christensen.

Byggeriet bliver 5 etager i en spændende arkitektur med grå, pudsede
facader brudt af træbeklædning i det fælles gårdrum, hvorfra alle lejligheder har adgang via og en åben altangang.

30 af boligerne i Enghaven er 2-værelseslejligheder på 47 kvm. med et lyst og velindrettet køkken. De resterende 28 boliger på 71-75 kvm. har 3 værelser. Alle lejligheder bliver udstyret med automatisk ventilation, der sikrer et behageligt indeklima uanset lejlighedens størrelse.


De færdige boliger er indflytningsklar i løbet af 2020.


« Gå tilbage